About

Birgit o Benny är det sobert enfärgade, mönster som möter färg och ränder på olika håll. Vi uppmuntrar till variation framför konsumtion och hoppas att du precis som vi ser möjligheten i våra plagg. Vi tror att om man gillar det man köper, att det sitter bekvämt och har fin passform så kommer det att användas mycket. Och våra kläder är till för att användas. ofta. För oss är det hållbar konsumtion.

Vi vill vara med och förändra och göra mode hållbart, därför lägger vi stor vikt vid att våra kläder ska kunna användas oavsett säsong och över tid. Hållbarhet och transparens är viktigt både i design- och produktionsprocessen och tygerna som används är noggrant utvalda. Produktionen sker i små fabriker i Sverige och i Estland.
Birgit o Benny startades av klädskaparen Jenny Lundén 2010 och vill du besöka oss så finns vi i vår studio på Mariagatan 23 i Göteborg.

 

På Formex presenterade vi vårt första samarbete med textilformgivaren Gill Weibull. Tillsammans har vi gjort mönstret Skälderviken som är en berättelse om Jennys och Gills vänskap och barndom på den Skånska västkusten. 


 

Birgit o Benny makes clothes for people who think of style as something significant in everyday life.

We are a slow fashion brand that brings you classic silhouettes and focus on designing clothes that can be worn regardless of season and for generations ahead. 

 

We care for Mother Nature and strive towards a sustainable and transparent process through out the whole chain of production – from design to customer. Our fabrics are carefully chosen with regards both to the design and the environment and our collections are produced in small factories in Sweden and Estonia.

The slow fashion brand Birgit o Benny was founded 2010 by designer Jenny Lundén in Gothenburg, Sweden where we still have our studio.

 

 

For any questions feel free to contact us at: kontakt@birgitobenny.se.

 If you wish to pay us a visit you're welcome to stop by our studio Baum work/shop at Mariagatan 23, 41471 Göteborg.

Birgit o Benny can also be found at these fab retailers :

BANG

BUTIK KUBIK

CISSI OCH SELMA

LIEBLING

 

POLLYJO & MOZ